Financiën

Krijg volledige controle over je parkeerinkomsten. Bekijk je realisatie en vergelijk deze met je plan. Analyseer je betalingsstromen en ontdek verliezen.

Beheer je geldstromen van begin tot eind

Parkeerheffingen zijn een van de grootste inkomstenbronnen voor gemeenten. Realisaties nemen jaarlijks met 10% toe. Deze belangrijke bijdrage aan je budget vraagt om een goede controle. Met Monit krijg je inzicht in verloren inkomsten door onjuiste tarieven, naheffingen of problemen met het verzamelen van je gelden.

Modules voor Financiën

Betalingen audit

Audit van geldstromen van betaling door klant tot ontvangst op rekening. Voor chartale, girale en mobiele geldstromen.

Tarieven audit

Audit van daadwerkelijk afgerekende tarieven met de geplande. Inzicht in verkeerd ingestelde tarieven bij automaten of mobiele aanbieders.

Handhavingsanalyse

Rapportage van naheffingen, muldergedragingen en bezwaren. Geografische weergave laat probleemgebieden met handhaving zien.

Facturatie en betaling

Facturatiesysteem voor abonnementen op basis van data uit het PMS. Koppeling naar financiële administratiesystemen zijn mogelijk.

EV parkeren

Rapportage over het gebruik van laadpalen door EVs. Zie de bezetting en opbrengsten. Bepaal of er meer stroompunten bij je parkeerfaciliteiten moeten worden geplaatst.

Geldgaring

Registraties van ritten en de collecties van contant geld uit betaalautomaten. Koppeling met het PMS en financiële administratie vermindert kans op fraude.

Slagboomhandelingen

Rapportage over slagboomhandelingen. Welke medewerkers openen op welk tijdstip en met welke reden.

Abonnement verkoop & beheer

Online reservering, verkoop en betaling van abonnementen voor stallingen. Volledig online te beheren door medewerkers.

Fietsverhuur

Online reservering en betaling van verhuur van fietsen, brommers, etc. In- en uitchecken en beheren van verhuurmateriaal gaat eenvoudige via QR-codes.

Retail verkoop

Cashless verkopen van retail artikelen in een stalling. Door scannen van een QR-code van een artikel verlopen transacties volledig digitaal.